Ученик от Езиковата в Ловеч бе представител на България в международен форум

Във форума взеха участие 33 ученици от 28 гимназии

Илиян Василев
Илиян Василев Източник: Община Ловеч

Ученик от Езиковата гимназия в Ловеч бе сред представителите на България в престижен международен форум. Това е Илиян Василев, ученик от 11Е клас в ПЕГ "Екзарх Йосиф I".

 

На 6 и 7 октомври 2022 г. във Варна се проведе първи регионален форум "Поколение LabelFrancÉducation". В него взеха участие 33 ученици от 28 гимназии с присъден знак за отлични постижения на двуезично обучение на френски език от 13 страни – България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Унгария, Литва, Северна Македония, Молдова, Полша, Чехия, Румъния, Сърбия и Словакия.  

 

Освен от Илиян Василев, България бе представена от  Виктория Танева от 9 френска езикова гимназия ,,Алфонс дьо Ламартин" (София), Анджела Стоянова от ЕГ "Академик Людмил Стоянов" (Благоевград) и Мартин Тончев от ПГРЕ "Георги Стойков Раковски" (Бургас).

 

Ученик от Езиковата в Ловеч бе представител на България в международен форум по франкофония
Ученик от Езиковата в Ловеч бе представител на България в международен форум по франкофония Източник: Община Ловеч

Събитието се организира от Френския институт в България, с подкрепата на френското министерство на Европа и външни работи, Френския институт и Агенцията за френско образование в чужбина (AEFE), в партньорство с France Éducation International (FEI) и Центъра за обучение по медийна и информационна грамотност (CLEMI) по повод 10 годишнината от връчване на този знак за качество.

 

Целта на форума е да се създаде мрежа от учениците от учебните заведения в региона, където те ще имат възможността да общуват и да обменят идеи.

 

По време на двудневната програма учениците, разделени в три групи, имаха възможността да преминат през три работни ателиета - Отговорно и гражданско използване на медиите; Френският език, език на работата;

 

Създаване на ученическа мрежа в дигитална среда. Чрез съвместния семинар "Фреска на климата" всички имаха възможност да дискутират върху проблемите на климата, да разберат по-добре процесите, причините и последствията от изменението на климата, както и да обмислят решенията и действията, които трябва да предприемем, за един по-устойчив свят.

 

Още от "Ловеч"

По разпореждане на Сарафов досъдебното производство за пътния инцидент убил Ферарио Спасов е възложено на Окръжна прокур

Върховна касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвиняемия Н.П. по образуваното досъдебно производство

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени