В Ловеч правят симулации за превенция срещу употребата на алкохол и наркотици

Изключителен интерес и нетърпение проявиха учениците да направят симулация и да отразят промените в поведението си

Симулация със симулационни очила
Симулация със симулационни очила Източник: Община Ловеч

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Ловеч проведе мероприятие свързано с 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата с наркотични вещества, съобщават от местната администрация. Ученици от 8-те  класове на  ПЕГ "Екзарх Йосиф I" и ППМГ имаха възможността през последната седмица да проведат симулация чрез симулационни очила. Те възпроизждат усещането, което човек има, когато е под въздействието на алкохол или наркотици.


Изключителен интерес и нетърпение  проявиха учениците да направят симулация и да отразят промените в поведението си. Публиката трябваше да следи за промените в движението и концентрацията. Единодушно беше мнението, че когато си под въздействие на алкохол или наркотици, се чувстваш несигурен, неконцентриран, нямаш реална оценка на действителността, грешно преценяваш пространството и предметите в него. Отстрани човек изглежда плах, нестабилен, неадекватен.


На края на часа всеки с една дума даде своята обратна връзка за чувството, което е изпитал. Най- често децата употребиха думите "боли ме глава", "замаяно", "вие ми се свят", "гадно".


Наркотиците и алкохола са сериозен проблем на днешните подрастващи и превенцията е едно от важните неща за справяне и предотвратяване последствията от тяхната употреба.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени