В Ловеч се провежда второто издание на арт фестивала "Новите звезди на България"

Поздравителен адрес към организаторите поднесе кметът на община Ловеч Корнелия Маринова

Кметът Корнелия Маринова открива арт фестивала
Кметът Корнелия Маринова открива арт фестивала Източник: Община Ловеч

В Ловеч през уикенда (28 и 29 май 2022 г.) се провежда второто издание на Арт фестивал за детско и младежко творчество "Новите звезди на България" .

 

Поздравителен адрес към организаторите поднесе кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, като това стана на откритата сцена в кв. Вароша". Тя се обърна към множеството с думите: "Празник на младостта и красотата е днешният ден. Насладихме се на 44 изпълнения на таланти от цялата страна. Какво по-хубаво от това - да съберем в нашия град толкова младост, енергия и красота. Поздравления за организаторите и всички участници, както и за родителите на изпълнителите!".

 

В събота в продължение на четири часа се представиха участниците в категория "Танцово изкуство", а в неделя е ред на категориите "Вокално изкуство" и "Инструментално изкуство". Раздадени бяха десетки награди.  Във всяка категория и възрастова група бяха обявени победител, второ и трето място. Специална награда и Гран При  имаше за танцьорите от СУ "Димитър Маринов" от Лом, много награди отидоха и към изпълнители от Велико Търново, Търговище,  Костинброд, Ботевград, Монтана, Угърчин и др.   

 

Участниците бяха деца и младежи от 4 до 18-годишна възраст от различни области на изкуството.  Специален гост на програмата бе победителят от миналогодишното издание певецът Симеон Славев (15 г.) от Горна Оряховица. Събитието завърши с кръшно хоро на площада, в което се включи и кметът Корнелия Маринова.

Организатори са НЧ "Бяла Анаста 2016" и Модна къща "Перлита" . Фестивалът включен в Програма за младежки дейности на Община Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени