В Ловеч забраниха употребата на питейна вода за миене на улици, МПС и други

При нарушение глобата за физически лица е от 100 до 1 000 лева, а за юридически лица - от 500 до 10 000 лева

Община Ловеч
Община Ловеч Източник: Община Ловеч

Във връзка с продължителното засушаване Община Ловеч напомня за какво е забранено да се ползва питейна вода, съобщават от местната администрация.


Според чл. 5 от Наредба № 1 за опазване и поддържане на обществения ред, чистотата, общественото имущество и природата на Ловешката община, се забранява ползването на питейна вода за измиване на града и селата; на улиците, площадите, дворовете на производствените предприятия и обществените организации, алеите, превозните средства и друга техника и поливането на градините, парковете, зелените площи и участъците в личните дворове и дворове за селскостопанско производство в селата и вилните места.


За тази цел Община Ловеч призовава да се ползват собствени водоизточници. При нарушение от физически лица се налага глоба от 100 до 1 000 лева, а при нарушение от юридически лица се налага санкция от 500 до 10 000 лева.


Приканваме гражданите да спазват въведените правила, за да бъдат осигурени нужните количества за питейни нужди за населението.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени