В община Ловеч стартира проект "Детска кухня"

В рамките на проекта ще се предоставя помощ под формата на ваучери/карти за детска кухня в община Ловеч, предназначени за деца от 10-месечна до 3-годишна възраст

Ловеч
Ловеч Източник: Zonanews

От 25.10.2023 г. в община Ловеч стартира проект "Детска кухня", във връзка с подписано Партньорско споразумение между Агенция за социално подпомагане и Община Ловеч за реализиране на проект по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура BG05SFPR003-1.006 "Детска кухня", финансирана по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд плюс.

 

Целта на споразумението е осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, допълнено със специфична съпътстваща подкрепа за социално приобщаване и преодоляване на последиците от бедността.

 

В рамките на проекта ще се предоставя помощ под формата на ваучери/карти за детска кухня в община Ловеч, предназначени за деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, на които ще се приготвя обедно хранене и не е осигурено хранене по друг ред.

 

Допустимите потребители за подпомагане с ваучери/карти за детска кухня се определят от Дирекция Социално подпомагане (ДСП), като се включват деца, в т.ч. и деца с увреждания на:

  • семейства без доходи или с ниски доходи, които не са в състояние или са в затруднение да осигурят здравословно и пълноценно хранене на децата си, в т.ч. и за деца с увреждания;
  • самотни родители (осиновители) с ниски доходи;
  • приемни семейства и семейства на роднини или близки, при които има настанени деца.

За деца близнаци ваучер/карта за детска кухня ще се предоставя за всяко дете – близнак. Помощта ще се предоставя на лицата въз основа на оценка на дохода, нивото на материално лишение и необходимостта от този вид подкрепа.

 

Срокът на проект "Детска кухня" е до 30.11.2025 г. и декларации за помощта се подават през целият период в Дирекция Социално подпомагане - Ловеч на адрес: гр. Ловеч ул. "Търговска" № 24.

 

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон 068/688-230, отдел "Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт", Община Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени