Въпреки предупрежденията на община Ловеч до болницата да си оправи канализацията, нищо не е предприето

Всички действия на Община Ловеч са продиктувани от стремежа да се избегне разкопаване на вече асфалтирана улица

Въпреки предупрежденията на община Ловеч до болницата да си оправи канализацията, нищо не е предприето
Въпреки предупрежденията на община Ловеч до болницата да си оправи канализацията, нищо не е предприето Източник: Община Ловеч

Въпреки изпратеното предупредително писмо до директора на МБАЛ Ловеч, че започва ремонт на прилежащата улица " Д-р Съйко Съев" и трябва да предприеме необходимите спешни мерки по канализацията, до настоящия момент нищо не извършено, съобщиха от общинския пресцентър.

 

Това става ясно от факта, че в Община Ловеч не е постъпил проект и затова не издадено разрешително за строеж относно реализацията на вътрешна площадкова канализация. Въпросната канализация се намира на границата с РЗИ и е голям проблем за хигиената на болницата.

 

Изграждането на канализацията засяга платното на ул."Д-р Съйко Съев". Всички действия на Община Ловеч са продиктувани от стремежа да се избегне разкопаване на вече асфалтирана улица. За решаване на проблема са участвали специалисти от  Дирекция "Устройство на територията" в Община Ловеч и от "ВиК АД" – Ловеч.

 

"ВиК АД" – Ловеч, има готовност да изгради сградното отклонение, ако има изготвен проект. С писмо от 9 май 2023 г. Община Ловеч е уведомила болницата, че започва основен ремонт ул. "Д-р Съйко Съев", като строително-монтажните дейности стартират в средата на м. май 2023.

 

"Необходимо е да предприемете необходимите спешни действия за реализация на вътрешна площадкова канализация, която ще засегне улицата", се казва в документа. До момента няма никакво движение по въпроса.

 

В същото време вече е асфалтирано лявото платно на улицата в посока центъра и от 12 септември започва работа по дясното платно. Община Ловеч счита, че отговорността за последващите дейности изцяло са върху плещите на болничното ръководство.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени