Върви ремонт на улиците в Ловеч

Финансирането е от собствени бюджетни средства и от трансформирана целева субсидия за капиталови разходи

Ремонт на улиците в Ловеч
Ремонт на улиците в Ловеч Източник: Община Ловеч

Върви ремонт на улиците в град Ловеч, като една част се асфалтират напълно, а други се закърпват и се премахват други локални проблеми, съобщиха от общинския пресцентър. Продължава и изрязването на проблемните участъци за предстоящо асфалтиране.

 

Възложител на ремонта е община Ловеч,  дейностите са възложени на "Трейс груп холд" АД в изпълнение на "Извършване на текущ ремонт на пътна и улична мрежа за нуждите на община Ловеч" по договор от 2021 г.

Текущият ремонт по част от улиците вече е завършен или почти завършен. Такива са ул. "Подполковник Тутолмин", ул. "Ген. Столетов", ул. "Васил Левски", бул. "В. Търново" към "Никром".

 

Предстои ремонтиране на ул. "Ивайло", ул. "Г. С. Раковски", ул. "П. Р. Славейков", ул."Райна Княгиня", ул."Осъмска" и улици кв."Младост".

 

Финансирането е от собствени бюджетни средства и от трансформирана целева субсидия за капиталови разходи. Текущият ремонт е част от поетапно изпълнение на договор със срок до 31.12.2024 г. на обща стойност 4 800 000 лева с ДДС.

 

Срокът за изпълнение  на този етап е 90 календарни дни, считано от 20.06.2022 г.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени