Връчиха немски езикови дипломи в Езиковата гимназия в Ловеч

Ловешката езикова гимназия продължава да доказа, че е един от водещите центрове в обучението по немски в страната

Дипломираните ученици от Езиковата гимназия в Ловеч
Дипломираните ученици от Езиковата гимназия в Ловеч Източник: Община Ловеч

На 14 май в ПЕГ "Екзарх Йосиф I" в Ловеч ученици от два випуска с първи чужд език немски: абитуриентите от 12 клас и учениците от 11 клас получиха на две отделни тържествени церемонии  своите немски езикови дипломи, съобщават от Община Ловеч. За 12 клас това е Немска езикова диплома II (DSD II за езикови нива В2/С1). Серстификатът DSD II (B2/C1) дава право на  младите хора да следват във висши учебни заведения в Германия, Австрия и Швейцария.  11 клас получиха немска езикова диплома I (DSD I за езиково ниво В1). Този сертификат трябваше да се връчи в 10 клас, но поради пандемията, изпитите за него бяха отложени с една година. Сертификатът DSD I /В1/ дава право за записване в едногодишни подготвителни езикови курсове по немски  в университетите в Германия,  осигурява достъп до немския трудов пазар за средни работни позиции и е много добра стартова подготовка за изпитите за следващия сертификат DSD II (на по-високите нива В2/С1), които се провеждат в 12 клас.


Директорът на гимназията Радослав Хитов и регионалният координатор за прогарамата DSD, немската учителка в гимназията Ева Цик, поздравиха учениците и им честитиха получените сертификати. За поредна година Ловешката езикова гимназия доказа, че благодарение труда на всички учители по немски език остава един от водещите центрове в обучението по немски в страната.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени