Втора обучителна академия на BASE за местни предприемачи стартира в Ловеч на 27 октомври

Това се уточниха на работна среща кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и Соня Демирева от Съвета на жените в бизнеса в България

Втора обучителна академия на BASE за местни предприемачи стартира в Ловеч на 27 октомври
Втора обучителна академия на BASE за местни предприемачи стартира в Ловеч на 27 октомври Източник: Община Ловеч

Втора обучителна академия на Бизнес Академия за стартиращи предприемачи (BASE), предназначена за местния бизнес, ще стартира в Ловеч на 27 октомври  2022 г., съобщи общинският пресцентър.

 

Това се уточниха на работна среща на 12 септември кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и Соня Демирева от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Известната банкерка Соня Демирева пое поста административен директор на СЖББ  през юли т.г.

 

За старта на академията в Ловеч ще присъства и Надя Захариева, програмен директор в отдел "Бизнес, предприемачество и технологии" на фондация BASE.

 

Академията е проект на Фондация "Америка за България" и СЖББ, с подкрепата на община Ловеч. Предвиждат се 13 обучителни срещи в сградата на общината. Желаещите да участват местни предприемачи от малкия и средния бизнес  могат да подават документи от 15.09. до 17.10.2022 г. Обучението ще завърши на 23 февруари 2023 г.

 

"Горещо приветствам идеята. Първата академия в Ловеч, която се проведе през есента на 2019 година, завърши с голям успех. Имаме хора с усет за бизнеса, това са инициативни и предприемчиви личности", каза кметът Корнелия Маринова.

 

На срещата присъства и Ирина Митева, директор на  Агенция по заетостта, която посочи, че вече има евентуални участници за обучението.

 

Повече за програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи, виж тук.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени