За поредна година община Ловеч ще осигури на гражданите безплатна рибена чорба за Никулден

За приготвянето на рибното ястие са осигурени 20 кг риба за 120 порции

Община Ловеч
Община Ловеч Източник: Община Ловеч

По традиция на Никулден община Ловеч ще осигури на гражданите безплатна рибена чорба. Ястието ще бъде осветено от свещеноиконом Михаил Ковачев на 6 декември в 10:30 часа, а после раздадена на гражданите пред катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий" в центъра на града. Това съобщават от общинската администрация.

 

За приготвянето на рибното ястие са осигурени 20 кг риба за 120 порции. Рибена чорба ще бъде приготвена от служителите на Домашен социален патронаж – Ловеч. Преди това ще бъде отслужена Светата литургия за деня на Свети Николай Чудотворец в катедралния храм.

 

Отец Михаил разказа за БТА, че Свети Николай Чудотворец е живял през 4 век, бил е епископ на град Мира в Мала Азия. Известен е със своята чудотворна сила, извършил е много чудеса. Пример за това е случаят с кораба "Ванеса" от 2008 г.

 

"Това е български кораб, който на 3 януари е потънал в Азовско море. На борда са били 11 моряци, от които е оцелял само един – Николай Димитров. Той винаги е носил в себе си малка икона на Свети Николай, завещана от дядо му. Това беше голямо чудо, защото морякът е прекарал часове в студените води, а след това не е имал дори кашлица", разказа свещеноиконом Михаил Ковачев.

 

Той пожела за празника на миряните да са здрави и да следват пътя на спасението.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени