Заловиха началник на Общинска служба "Земеделие" с подкуп в Ловешко

На 29 август той е привлечен като обвиняем, а законът предвижда "лишаване от свобода" от 3 до 10 години за извършеното престъпление

Подкуп
Подкуп Източник: Zonanews

Заловиха началник на Общинска служба "Земеделие" с подкуп в Ловешко. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата. Той е хванат при получването на поредна сума пари от едно от лицата, на които той е изготвил неправомерно писмени документи. Става дума за четирицифрена сума. Касае се за действия от страна на това длъжностно лице - началник на Общинска служба "Земеделие" в една от общините в област Ловеч.

 

Писмените документи са относно преразпределяне на земеделски земи, които крупни земеделски производители обработват на територията на тази община, както през тази година, така и през изминалите години. Тези документи са т.нар. споразумения, които всяка година през втората половина на август и началото на септември, се изготвят между производителите и касаят преразпределение на земеделските площи. На базата на тези документи земеделските производители кандидатстват и получават европейски субсидии.

 

Казусът е в това, че длъжностното лице, в нарушение със служебните си задължения, съставя тези документи след разговори със земеделските производители и след това по сума определена от него, които трябва да получи в определен ден и час, той предоставя документите. На 29 август той е привлечен като обвиняем, а законът предвижда "лишаване от свобода" от 3 до 10 години за извършеното престъпление. Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.

Още от "Ловеч"

Последни новини

Най-четени