Заместник-председателят на НС Росица Кирова е гост за празника на град Ловеч

Тя ще се включи в тържеството пред новия Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града, което е в 11 часа

Росица Кирова
Росица Кирова Източник: Zonanews

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще бъде гост на общината по повод 11 май - Ден на Ловеч и Ден на Светите братя Кирил и Методий, покровители на града. Тя ще се включи в тържеството пред новия Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града, което е в 11 часа.

 

Росица Кирова е родена на 1 януари 1970 година във Видин. Професионалното ѝ развитие е свързано с управление в частния бизнес. Била е председател на Съвета на директорите на "Дунавски драгажен флот Видин" АД. Росица Кирова е била четири мандата общински съветник на Видин, избирана от гражданските квоти на листите на НДСВ и ГЕРБ, а и като представител на гражданска коалиция.

 

На 14 ноември 2021 г. Росица Кирова постигна за листата на коалиция ГЕРБ-СДС един от най-високите резултати за страната в изборите за депутати. За трети пореден път е избрана за народен представител от област Видин.

 

Като заместник-председател на Народното събрание през ноември 2021 г. учредява стипендии за талантливи ученици "Изследователи на знанието".

 

В предсрочните парламентарни избори на 02.04. 2023 г.  Росица Кирова отново е водач на листата и коалиция ГЕРБ-СДС във Видин. На 21.04.2023 г. тя  зае поста на заместник-председател на Народното събрание, след като за пореден път й бе гласувано доверие. Преди това тя заемаше този пост в 46-то и 47-то Народно събрание.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени