Започна изграждането на спортна площадка в село Български извор

Проектът е на стойност 96 292.28 лева без ДДС и се финансира от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 година

Спортната площадка в село Български извор
Спортната площадка в село Български извор Източник: Община Тетевен

Започна изграждането на спортна площадка в село Български извор, съобщават от Община Тетевен. Дейностите са част от проект "Изграждане, оборудване и обзавеждане на спортна инфраструктура, ситуирана в прилежащ терен на ОУ "В. Левски" в с. Български извор, община Тетевен". Проектът е на стойност 96 292.28 лева без ДДС и се финансира от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.


Основните дейности по проекта са ремонт на съществуваща открита площадка за спортна дейност, в дворното пространство на училище "Васил Левски", изграждане на мини футболно игрище и бордюри около него. Ще бъдат монтирани изкуствена трева, футболни врати, LED прожектори и триредова мобилна трибуна. Дейностите включват още изграждане на "Стрийт фитнес комплекс на открито" и монтиране на каучукова ударопоглъщаща настилка; монтаж на метална врата за двора на спортната площадка; реконструкция на ограда с височина на плътната част до 1.27 метра и декоративни пана с височина до 2.20 метра от прилежащия терен.

 


Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева направи проверка как текат ремонтните дейности. Тя се срещна с кмета на селото Исай Данг. И двамата бяха на мнение, че Български извор все повече се развива и изграждането на тази спортна площадка е крачка към създаването на една по-благоприятна жизнена среда за младите.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени