Министър Ангелов: Имаме "план Б" за масовата ваксинация

Считам, че до месец-месец и половина ще имаме пълен контрол над епидемията в страната

Министър Костадин Ангелов и НОЩ
Министър Костадин Ангелов и НОЩ Източник: БНТ

Правителството има "план Б" за масовата ваксинация, която ще бъде извършена след доставките на 1 млн. дози от препарата на "Пфайзер" и 480 хил. дози от този на "Модерна". Те ще пристигнат в периода март-юни. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на визита във Варна.

 

"Считам, че до месец-месец и половина ще имаме пълен контрол над епидемията в страната. Нека хората вместо да чакат локдауна, да носят маските, да си дезинфекцират ръцете, да спазват дистанцията и да се събират по-малко на големи групи – това е абсолютно достатъчно за ефективен контрол над заболяването", смята здравният министър.

 

Ангелов сподели своето разочарование от ситуацията с доставката на "АстраЗенека" и припомни, че фирмата не е изпълнила договорката и от обещаните 4,5 млн. дози могат да бъдат доставени много по-малко. Здравният министър даде уверение, че вторите дози за всички минали първия етап на имунизацията се съхраняват в хладилници на РЗИ.

Още от "Региони"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени