БАБХ спря дейността на фирмата производител, след откритата в нейн козунак елбатерия

Преди това беше спряна партидата козунаци и изтеглена от пазара

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) Източник: Zonanews

БАБХ изпратиха съобщение относно скандалния случай с откритата в козунак батерия. След като съобщиха, че партидата е спряна, сега е преустановена и дейността на фирмата производител. 

 

Ето становището на БАБХ: 

"Веднага след получаване на сигнала за открита батерия в закупен козунак със стафиди, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и инспекторите от ОДБХ София-град реагираха бързо и ефективно, спирайки от реализация засегнатата партида във всички обекти на търговската верига. Днес (в събота, бел. ред.), експертите от ОДБХ Монтана извършиха проверка в производствения обект, от където козунаците са доставени в търговската верига в гр. София. Съставени са 2 акта за установяване на административно нарушение, а дейността на производителя бе спряна незабавно. Изтеглените от реализация количества са насочени за унищожаване. БАБХ призовава гражданите при констатиране на нарушения, незабавно да подадат сигнал на горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта".

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени