Българи, издирвани от италианските власти, са арестувани в Монтана и Враца

Операцията започва след сигнал от италианските власти за провеждащо се в град Лече разследване за организирана престъпна група за склоняване към проституция

Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца, полиция във Враца
Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца, полиция във Враца Източник: Zonanews

Българи, издирвани от италианските власти, са арестувани в Монтана и Враца Служители на Главна дирекция "Национална полиция" и Областната дирекция на МВР са задължали шестима българи в Монтана и Враца в рамките на международна операция срещу трафика на хора.

 

Операцията започва след сигнал от италианските власти за провеждащо се в град Лече разследване за организирана престъпна група за склоняване към проституция.

 

Според подадените данни от Апенините в нея участват 22 души, предимно българи. По-късно от Италия е изпратена информация за български граждани, за които е издадена Европейска заповед за арест, и за които има данни, че се намират на територията на България. Задържаните са на 23, 21, 34, 31 и 49 години, и 29-годишна жена.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени