Бойко Борисов в Монтана: Не могат да боядисат това, което ние сме построили (ВИДЕО)

Има шанс да провалят изборите, прогнозира Борисов

Бойко Борисов в Монтана
Бойко Борисов в Монтана

"Имате редкия шанс днес да няма мачове", пошегува се Борисов в началото на словото си към членовете и симпатизантите на ГЕРБ. "Когато тичаш сам напред, скачаш първи, но всички, които са зад теб и не могат да те стигнат, се обединяват срещу теб. Те не могат да боядисат това, което ние сме построили. Те никога не могат да постигнат това, което ние сме направили за 10 години. За 10 години БВП се увеличи с над 90%", заяви той. "Аз съм добронамерен човек и затова им казах - направете си правителство, въпреки че имаме най-добрия резултат. След толкова години управление ни подхожда да бъдем опозиция. Те не го приеха - на инат. И нашите приятели в съседна Гърция вече работят с 30 млрд. евро. А 12 млрд. чакат да бъдат взети за Северозапада. На инат не го приеха", отбеляза още той.

 

Борисов предложи: "Нека направят правителство, по-добро от нашето. Не съм го очаквал това! Контрабандистите - в митниците. Мога да кажа - кой къде, кога, кеш, тирове. Данъчните измамници оглавиха институциите, а крадците на ДДС - фондовете. Само за един месец! А Бойко Рашков започна да чисти". Той изтъкна, че няма нито един факт за обвиненията в подслушване. Но петното върху управлението на ГЕРБ вече е факт. "Вчера чух за чудовищен натиск на избиратели в Смолянско. Някой много искал да се връща на власт. А ние не искахме власт, а да управляваме заради хората. И направихме много, включително и за доходите. Днеска Радев казал, че близки до мен бизнесмени по закона "Магнитски"... Какви "близки до Борисов"?!", попита той. Борисов отново се върна на темата с "торбите" на Пламен Узунов и за "чегъртането".

 

"Накрая човек няма да поиска да се занимава с политика по тая логика. Защото всичко се вижда - от взимането на торбите, през митници, данъчни фондове и т.н. Трябва да ни махнат по някакъв начин - ами да не се явяваме на избори ли? Нека да се успокоят тия хора". "Те видяха, че нас не могат да ни бият. В момента хората ги е страх. Уволняват, махат ги, само защото са от ГЕРБ. Кога е било такова нещо?! Кого ние сме махнали по тоя начин? Кого сме "чегъртали"? Цялата власт е в тях, всичко, еднолична власт - ботуши! И пак ГЕРБ е виновен - върти, суче - Борисов виновен. Ама ние сме опозиция. Какво ви пречим? С какво ви препятстваме?", попита той. Борисов предупреди за изборни манипулации с машинното гласуване.

 

"Мая Манолова с ИТН и ДПС се събраха и се сдушиха. Хайде, управлявайте! Но в ГЕРБ има много опитни хора. Народът има памет. Ако разделим нещата - социална, вътрешна, външна, икономическа политика - те изпълняват абсолютно всичко, което ние сме направили. Кое не им харесва? Да вкарат на БСП кадри, на Да, България, разбира се... Нека си носят на гръб това служебно правителство. От вас искам кураж, смелост. И това ще мине! И ние трябва да се запазим - когато народът започне да страда, когато започнат проблемите, да има кой да им се притече и да помага", заяви още лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов определи като престъпно поведението на служебното правителство, което не ваксинира хората. Той припомни, че са осигурени абсолютни всички разновидности на имунизацията срещу коронавируса и допълни, че в момента се губи златно време. Лидерът на ГЕРБ коментира и думите на Румен Радев по отношения на Македония. Борисов припомни, че тази позиция е извоювана от управляваното от него правителство и призова да не си приписват заслугите на други. "Няма да се плашиш, те са по-уплашени от нас, защото видяха с какво разполагат – контрабандисти и дедесари, с това разполагат. Няма да се плашите", призова в Монтана Борисов.

Още от "Монтана"

Последни новини

Най-четени