Бойко Борисов в Монтана: Вчера една от ПП-ДБ говори за смяна на главен прокурор Сотир Цацаров. И нарича колежката си Надежда Йорданова - Михайлова. И това човече ще прави правосъдна реформа (НА ЖИВО)

Снощи Шишков пак лъже по БНТ - били сме ремонтирали АМ "Тракия" без проект, ядосано заяви Николай Нанков. И показа документ, който е точно такъв проект за ремонта на АМ "Тракия"

Бойко Борисов в Монтана
Бойко Борисов в Монтана Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и неговият екип продължават с предизборните обиколки и срещи в страната. След като вчера бяха в Плевен, за да подкрепят листата на коалиция ГЕРБ-СДС преди предсрочния парламентарен вот на 2 април, днес те са в Монтана.

 

Гордея се, че съм водач на листата за област Монтана, че съм начело на екип от доказани експерти, на които трябва да се доверим, заяви Димова докато представяше кандидатите в листата.

 

Ирена Димова
Ирена Димова Източник: Скрийншот/Facebook

"Преди 2 г. едни хора, обединени под вдигнат юмрук, тръгнаха да променят държавата ни. И успяха - замениха стабилността с рекордна инфлация и авантюристични бюджети. Активното строителство - със застоя и нескопосаните медийни изяви, с които прикриват своята некадърност", смята областната координаторка на ГЕРБ Ирена Димова.

 

Няма спомен от стабилността на държавата, която остави правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, добави тя.

 

Росица Кирова
Росица Кирова Източник: Скрийншот/Facebook

Развам се като гледам тази пълна зала и търся един отговор за себе си, заяви лидерът на СДС Румен Христов. Променкаджийте казват, че ние не сме харесвани, а в същото време печелим изборите за кмет в големите градове - във Враца, в Монтана, във Видин. Ще ги спечелим пак. Не разбирам защо променкаджийте нямат нито една пълна зала, както когато г-н Борисов се среща. 

 

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Скрийншот/Facebook

Николай Нанков заяви, че темата за пътищата се използва много манипулатимвно от служебните регионални и вътрешни министри. "Служебната власт участва пряко в предизборната кампания. Какви са фактите за това лицемерно поведение? Кога са лоши инхаус договори - когато са сключени по времето на ГЕРБ, или когато служебната власт дава стотици милиони предварителни плащания по инхаус договори? Ще благодаря на шефа на АПИ, че сутринта по bTV призна, че плащат по инхаус договори. Кога са честни - когато критикуват този процес и тези процедури, или когато плащат по тях, тези лицемери", възмути се бившият регионален министър. 

 

Залата в Монтана
Залата в Монтана Източник: Скрийншот/Facebook

За пътя Русе-Велико Търново слушам служебният вътрешен министър да се опитва да обвърже ареста на един строителен предприемач с тези обвинения. А регионалният служебен министър бяга като дявол от таман и настоя, че нямали нищо общо между ареста и обвиненията. Същият служебен регионален министър, който е платил предварително 105 млн. лева на същата фирма, коментира Нанков. 

 

По-малко трябва да се говори , повече да се работи. Снощи Шишков пак лъже по БНТ - били сме ремонтирали АМ "Тракия" без проект, ядосано заяви Николай Нанков. И показа документ, който е точно такъв проект за ремонта на АМ "Тракия". Показа и документа за наетите надзорници. От 1 април държавата ни остава без средства за пътна поддръжка и без договори за такава. 

 

"Заприличахме на партийно събрание. Ние сме сериозни хора. Друго мислех да ви говоря, но вие сте видели в магазина цените, знаете бензина, тока. Нека вашите приятели си направят сметката. Само от бензина и нафтата ви взимаха от джоба по 1 лв. на литър. От горивата само ви взеха 4-5 милиарда лева", каза пред симпатизанти и членове в Монтана Бойко Борисов.

 

"По левче от летър. Паднаха и цената на горивата падна с 1 лев. Какво се промени друго - войната ли в Украйна спря, цените на нефта ли паднаха? Стана само едно - няма го Киро", добави той. 

 

Сутринта Севда и Никола задържаха група мигранти. Това са нещастни хора, гонени от войните, те спокойно си вървят по пътя, значи са минали през цяла България. Пътищата са с боклуци, никой не ги чисти.

 

Искам да ви кажа - защо нямат зали, защо не обикалят сред хората. Изхарчиха си цялата енергия по някакъв красим и обаятелен човек - Шишков. Схващаш ли тактиката, Румене (Румен Христов, бел. ред.), за намесата на служебното правителство в кампанията. Защо им е на ПП-тата да участват в кампанията. Те си имат служебни министри. Онези, които им изваждаше далаверите - енергийния министър - от 10-15 дни го няма по телевизиите, добави бившият премиер. 

 

"Шишков снощи, поредно в БНТ безплатно участие. В петък в bTV, после в NOVA и в събота по БНТ. Безплатно. А на мен ми искат пари. Вчера една от ПП-ДБ говори за смяна на главен прокурор Сотир Цацаров. И нарича колежката си Надежда Йорданова - Михайлова. Това човече ще прави правосъдна реформа", възмутено добави лидерът на ГЕРБ. 

От 80 на 300 лева са поскъпнали дървата за огрев, каза още Борисов, като сравни и цените на кашкавала. И обясни, че не трябва да има инфлация, защото от войната печелим по 5-6 милиарда от оръжие, от ток, храни и жито. Какво ни пречи, защо има инфлация, попита Борисов.

Такава е ситуацията с финансите на страната, че само консервативни мерки могат да се приложат. Казано на наш език - затягане на коланите. ПП-тата не могат да го говорят това в залите, те говорят - "Ще вдигаме пенсиите, ще строим по 4-5 магистрали и 3-4 моста на година. Еконта каквото можа да свърши - свърши и си драсна. И го няма - и в листите го няма", добави бившият министър-председател. 

"Ние знаем как да го направим - действително винаги има как, както кацват колегите. Ние сме го показвали, знаем как да го направим и пак ще го направим. Знайте, че финансовото състояние на страната е много тежко. Говорят за нови избори наесен - ама те общините дотогава ще фалират. Ще объркат и общините. Тях не ги интересува, те не знаят, че държавният бюджет е свързан с вашия. Асен Василев като министър четири актуализации на бюджета направи. Две години бяха министри - добре, че не им стигна, та да съсипят всичко", изтъкна Борисов. 

 

 


 
 

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени