Избирателите в област Монтана са с хиляда по-малко за година

До този момент има само една постъпила жалба за агитационен материал, който съдържа националното знаме

Избори, гласуване
Избори, гласуване Източник: Zonanews

От април 2023 до април 2024 г. избирателите в област Монтана са намалели с хиляда. Вече са поръчани 117 хиляди изборни бюлетини за изборите на 9 юни, съобщи за БТА Петко Петков – говорител на Районната избирателна комисия (РИК) - Монтана.

 

Общо четири от 11 са общините в област Монтана подали заявление за подвижни избирателни секции, чрез които трудноподвижните граждани ще могат да гласуват. Това са Монтана, Георги Дамяново, Лом и Чипровци. Подвижните урни ще са седем, четири от тях в - община Монтана, и по една - в останалите три общини. Срокът за подаване на заявленията беше до 25 май. Предстои назначаване на съставите за подвижните избирателни секции.

 

Обученията на членовете на секционните избирателни комисии ще се състоят между 1 и 6 юни. Те ще се правят по общини, по график, който е публикуван на сайта на РИК - Монтана.

 

До този момент има само една постъпила жалба за агитационен материал, който съдържа националното знаме. Тя е отхвърлена от РИК - Монтана като неоснователна и може да бъде обжалвана пред Централната избирателна комисия, добави Петко Петков.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени