Млада жена издъхна след разкарване от болница в болница в Монтана

Петя Бориславова е на 33 години, майка е на 3 дец

Млада жена издъхна след разкарване от болница в болница в Монтана. Близките й са убедени, че изгубените безценни часове са причина за фаталния край, съобщи bTV. Петя Бориславова е на 33 години, майка е на 3 деца. Издъхнала е на 15 септември, след като две болници са отказали да я приемат.

 

От седмица жената се е оплаквала от затруднено дишане. PCR теста й за коронавирус е отрицателен. Лекувана е с няколко антибиотика. Прегледана е от кардиолог и специалист по белодробни заболявания. В сряда състоянието й се влошава и получава направление за настаняване в белодробното отделение на МБАЛ - Монтана.

 

Дишането е толкова тежко, че близките й викат и линейка, но тя се бави около половин час и накрая я откарват с кола до болницата. В МБАЛ отказват да я приемат и я препращат към Спешното отделение. Оттам я препращат към частна клиника в другия край на Монтана, но и там отказват да я приемат.

 

Болниците казаха, че ще направят проверка по случая. Близките настояват здравните власти и прокуратурата да се разследват смъртта на 33-годишната Петя.

Още от "Монтана"

Последни новини

Най-четени