Мним лекар поиска 19 бона за спешна операция от баба в Монтанско

В резултат на разследването "санитарят", използван в ролята на куриер в измамната схема, бил установен

Телефонна измама
Телефонна измама Източник: Zonanews
Вчера, 02.02.2022 г., 86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията в града на Огоста, съобщава агенция BulNews. Жената обяснила, че предната вечер, към 20.45 часа, получила обаждане от скрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за лекар от местната болница, и съобщил, че снаха и се нуждае от спешна ортопедична операция, за която трябва да се платят 19 000 лева.
 
Объркана от ситуацията жертвата обяснила, че в дома си има само 1 500 лв. Половин час последвало ново позвъняване с указания да предаде парите пред вратата на къщата си на изпратения от мнимия доктор "санитар". Едва след като изпълнила указанията, тя се усъмнила, че е попаднала в измамна схема.
 
Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в които, заедно с експерти от сектор "Измами" в Главна дирекция "Национална полиция"  били ангажирани криминалисти от областната дирекция на МВР в Монтана и Участък "Огоста". В резултат на разследването "санитарят", използван в ролята на куриер в измамната схема, бил установен. Задържаният е 31-годишен криминално проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово. Той предал 900 лв. от взетите пари.
 
По случая е образувано досъдебно производство и действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени