Обвиняем за незаконно транспортиране на мигранти е предаден на съд от Районна прокуратура - Монтана

В хода на разследването са били събрани доказателства за това, че той противозаконно подпомогнал трима чуждестранни граждани

Районна прокуратура-Монтана
Районна прокуратура-Монтана Източник: BulNews

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 3, т. 4, т. 5 и т. 6., вр. ал. 1 от НК. В качеството на обвиняем по него е привлечен 24-годишният Г.Г. от гр. Перник.

 

В началото на 2024 г. обвиняемият Г.Г. се запознал с лице от арабски произход, който му предложил да транспортира чуждестранни граждани срещу заплащане за превоз. Уверил го, че те са с редовни документи и му предоставил собствения си лек автомобил, м. БМВ.

 

Обвиняемият се съгласил, като за услугата предварително получил 100 лева. Останалата сума в размер на 300 лева следвало да му бъде платена след оставянето на пътниците на пристанището в гр. Видин. Колата, в която се намирали шестима чужденци, му била предадена в ж.к. "Младост" в гр. София.

 

На 05.02.2024 г., придружаван от свой приятел, който управлявал друг автомобил, обвиняемият потеглил към гр. Видин. Около 19,40 ч. на главен път П-81 двете превозни средства били спрени от полицейските служители от ГПУ-Чипровци. Обвиняемият не се подчинил и продължил да се движи към гр. Монтана.

 

В района на местността Чапраза управляваният от него автомобил катастрофирал. Пътуващите в него чужденци направили опит да избягат, но били задържани. На местопроизшествието бил установен и задържан водачът – обвиняемият Г.Г.

 

В хода на разследването са били събрани доказателства за това, че той противозаконно подпомогнал трима чуждестранни граждани. Единият от тях бил непълнолетен. Деянието е извършено по начин опасен за живота на превозваните лица. Предстои делото срещу обвиняемия Г.Г. да продължи в съда.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени