Партиите в Монтана не се споразумяха за ръководните постове в РИК

При това положение Централната избирателна комисия (ЦИК) ще назначи служебно РИК в Монтана

Монтана
Монтана Източник: Zonanews

Представители на парламентарно представените партии се събраха на консултации за съставяне на Районна избирателна комисия (РИК) в Монтана при областния управител Ивайло Антонов, но не се разбраха за разпределението на ръководните постове в комисията, съобщиха от Областната управа в Монтана.

 

При това положение Централната избирателна комисия (ЦИК) ще назначи служебно РИК в Монтана. До споразумение не се е стигнало, тъй като за председателското място са постъпили предложения от ГЕРБ-СДС и "Възраждане".

 

За останалите ръководни постове в комисията не е имало спорове и партиите са се съгласили да има трима зам.-председатели от "Продължаваме промяната – Демократична България", "БСП за България" и "Има такъв народ" и един секретар, който да е представител на ДПС, става ясно от съобщението на областната управа.

 

Съгласно указанията на ЦИК съставът на РИК – Монтана е от 13 души: председател, зам.-председатели, секретар и членове. При предишните парламентарни избори отново не се стигна до споразумение за разпределение на ръководните постове в комисията.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени