Петрохан осъмна с 15 см снежна покривка

Сняг натрупа на прохода „Петрохан“ и на много места в региона, съобщава сайтът montana24. Снеговалежът е започнал още снощи, като снежната покривка там е между 10 и 15 см. Температурата е между -1 и +6 градуса.

/Сняг натрупа на прохода „Петрохан“ и на много места в региона, научи Zonanews. Снеговалежът е започнал още снощи, като снежната покривка там е между 10 и 15 см. . Температурата е между -1 и +6 градуса.

Снегопочистващата техника почиства още от снощи на прохода. 115 автомобила са в готовност да почистват републиканската пътна мрежа в област Монтана.

Проходът „Петрохан“ е забранен за автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета до 31 март 2021 година.

Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, уточняват от АПИ.

Източник:  montana24.net

 

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени