Половин век по-късно кв. "Пъстрина" в Монтана има пряк вход-изход от града

За старта на текущия ремонт общината е инвестирала авансово 200 хиляди лева

Златко Живков
Златко Живков Източник: Община Монтана

Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс "Пъстрина", съобщават от местната администрация.


"Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план", заяви кметът на Община Монтана Златко Живков. В "Пъстрина" е доизградена и улица "Д. Подвързачов" , която по план е директен вход-изход на квартала от града, но не и в реалността през последните 50 години.


Градоначалникът представи няколко подписки от граждани, с благодарности за премахването на незаконните гаражи и допълнителни искания за благоустройства. Те са включени в програмата за текущ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал "Младост", където вече се работи. Там ще бъде ремонтирана и ул. "Сливница", ще бъдат възстановени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от текущия ремонт е част от ул. "Стефан Савов" между ул. "Климент Охридски" и детска градина "Калинка", където изцяло е възстановена старата ВиК мрежа и е преасфалтирано пътното платно.


За старта на текущия ремонт общината е инвестирала  авансово 200 хиляди лева.

Още от "Монтана"

Kандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС Монтана се срещнаха с жителите на град Лом

"Благодарение на правителството на Бойко Борисов само за последните 8 месеца за община Лом са отпуснати допълнителни средства от държавния бюджет в размер на над 6,5 мил. лева", каза кметът д-р Георги Гаврилов

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени