Половин век по-късно кв. "Пъстрина" в Монтана има пряк вход-изход от града

За старта на текущия ремонт общината е инвестирала авансово 200 хиляди лева

Златко Живков
Златко Живков Източник: Община Монтана

Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс "Пъстрина", съобщават от местната администрация.


"Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план", заяви кметът на Община Монтана Златко Живков. В "Пъстрина" е доизградена и улица "Д. Подвързачов" , която по план е директен вход-изход на квартала от града, но не и в реалността през последните 50 години.


Градоначалникът представи няколко подписки от граждани, с благодарности за премахването на незаконните гаражи и допълнителни искания за благоустройства. Те са включени в програмата за текущ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал "Младост", където вече се работи. Там ще бъде ремонтирана и ул. "Сливница", ще бъдат възстановени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от текущия ремонт е част от ул. "Стефан Савов" между ул. "Климент Охридски" и детска градина "Калинка", където изцяло е възстановена старата ВиК мрежа и е преасфалтирано пътното платно.


За старта на текущия ремонт общината е инвестирала  авансово 200 хиляди лева.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени