Потоп заля Берковица

За щастие няма бедстващи хора, заяви кметът

Проливни дъждове и наводнение
Проливни дъждове и наводнение Източник: Zonanews

Потоп заля Берковица. Обявяват частично бедствено положение в града и село Бързия. Пороен дъжд наводни село Бързия, община Берковица, съобщи за Агенция Фокус кметът Атанас Алексов.

 

Дъждът се е изсипал изведнъж, а водата е достигнала до 200 метра в центъра на селото. В момента трактори разчистват тинята, довлечена от пороя по улиците, които са стръмни.

 

"За щастие няма бедстващи хора", съобщи още кметът. Дъждът вече е спрял. Реката е пълна на 50%. "До два часа ще овладеем положението", каза още Атанас Алексов.

 

Има отнесени улици и мостове, както и наводнени къщи. Не се съобщава за пострадали хора в квартал "Раковица". Няма къща по поречието на реката, в която да не е влязла вода. Багер вече успя да разчисти тапата от боклуци на моста, за да се оттече водата и да могат хората да се приберат в квартала. Очаква се община Берковица да обяви частично бедствено положение за квартал "Раковица" и за съседното село Бързия.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени