Премиерът Денков: Не е работа на министър Тагарев да изпраща покани, виновният за това си подаде оставката

Денков посети държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана на Бабин ден

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

"Човекът от Министерството на отбраната, който е направил грешка си призна грешката и подаде оставка. Не е работа на министър Тагарев да изпраща покани. Опити за политически атаки винаги ще има". Това каза пред журналисти премиерът Николай Денков. Политическата атака срещу министър Тагарев няма нищо общо конкретната грешка, която е направил експертът от министерството във връзка с казуса за поканите към депутати на традиционния водосвет на бойните знамена на Богоявление. 

 

По думите му България е направила важни крачки през миналата година за модернизация на армията и "министър Тагарев има много съществена положителна роля за реализацията на тези крачки".

 

Денков посети държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана и обеща подкрепа за децата и учениците. Той разгледа отделенията по акушерство и гинекология, и по неонатология, видя първото бебе в града за годината Александра и заяви, че правителството ще продължи целенасочената си подкрепа за бебетата и децата.

 

Денков посети държавната болница
Денков посети държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана Източник: Пресцентър на МС

"Вече започнахме с безплатните детски ясли и градини в бюджетите за 2023-та и 2024 г., през следващите години тази политика ще се налага и ще отделяме все повече средства за децата и учениците, което е особено нужно за Северозападна България", каза премиерът.

 

Денков съобщи, че болницата в Монтана е получила 160 хил. лева за подготовка за изграждане на хеликоптерна площадка за транспортиране на тежко болни. По думите му в следващите месеци, до една година, площадката трябва да бъде изградена.

 

"В страната са обособени шест бази за хеликоптери, от които на всяко едно място, на което стане катастрофа или друго бедствие, ще може да пристигне хеликоптер, да вземе ранените и да ги транспортират до най-близката болница", допълни премиерът.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени