Прокуратурата в Монтана се самосезира по информация в медиите за домашно насилие

Макар в полицията да няма жалба от пострадалата, в срещи с журналисти от национална телевизия тя е разказала, че е била малтретирана от бившия си съпруг

Районна прокуратура-Монтана
Районна прокуратура-Монтана Източник: BulNews

Районната прокуратура в Монтана се е самосезирала по информации в медиите, че млада жена от Монтанско е била бита и държана в плен два дни от бившия й съпруг от село Владимирово, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

 

Макар в полицията да няма жалба от пострадалата, в срещи с журналисти от национална телевизия тя е разказала, че е била поканена да празнува Нова година от бившия й съпруг в дома му, макар да са се разделили през септември 2022 година.

 

Тя отишла с детето и в продължение на два дни била бита, малтретирана и държана в плен от бащата. Пострадалата е успяла да вземе телефона си, за да се обади на свои роднини и впоследствие - да напусне дома.

 

По разпореждане на прокуратурата по случая е започнало разследване, което да изясни обстоятелствата, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени