Районна прокуратура-Монтана предаде на съд обвиняем за купуване на гласове в гр. Берковица

В хода на разследването са събрани доказателства, че обвиняемият предложил и дал на пет лица парични суми в размер на по 50 лева на всеки

Берковица
Берковица

Районна прокуратура-Монтана след проведено бързо производство внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.З. (на 64 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

 

През м. октомври 2023 г. А.З. се включил в предизборна кампания на насрочените за 29.10.2023 г. избори за органи на местната власт и самоуправление – кметове и общински съветници. Започнал да склонява негови познати да гласуват по точно определен начин, като предлагал за това имотна облага.

 

В хода на разследването са събрани доказателства, че обвиняемият предложил и дал на пет лица в гр. Берковица парични суми в размер на по 50 лева на всеки. Кандидатите за длъжности в органите на местното самоуправление, които той посочвал при купуването на гласове, били от различни политически партии.

 

По делото е извършено претърсване и изземване, разпитани са свидетели, изготвени са графологична и видеотехническа експертиза. Предстои делото да продължи в съда.

Още от "Монтана"

Последни новини

Най-четени