След 10 часа в област Монтана вече има ток, пътищата са проходими

В момента в област Монтана не вали нов сняг, а температурите в равнинната част на региона са около нулата

Петрохан
Петрохан Източник: АПИ

В някои селища на региона няма и вода, в областния град Монтана засега има. Заради прекъснатото електричество има смущения в мрежите на мобилните оператори и много хора не могат да се свържат с роднините си.

 

Пътищата в региона са проходими при зимни условия, на прохода Петрохан в Стара планина към 7:00 часа сутринта е имало задръстване заради препречил шосето автомобил. За около час той е изтеглен и движението е възстановено, съобщи още областният управител.

 

В момента в област Монтана не вали нов сняг, а температурите в равнинната част на региона са около нулата. Снежната покривка е от пет сантиметра в равнината до 20 сантиметра в планинската част на региона. В цялата област Монтана от нощта няма ток до 10:40, а в някои селища на региона още от 20:00 часа снощи, съобщи за БТА областният управител на Монтана Ивайло Антонов.

 

В 10:40 електроподаването в Монтана и част от селищата в региона беше възстановено. Причина за спирането на тока е тежкият мокър сняг, който скъса жиците на далекопроводите, посочи Антонов. Той заяви, че екипите на "Електрохолд" работят за отстраняване на авариите.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени