Свлачище затвори прохода "Петрохан"

Река Бързийска прелива

Река Бързийска
Река Бързийска Източник: Скрийншот видео кадър

Проходът Петрохан е затворен заради паднали камъни. На 59-и километър на прохода в участъка Бързия-Гинци река Бързийска прелива през водосток, който е запушен с камъни и дървета и се излива през моста, като вече е разрушена и част от пътната настилка, съобщава bTV.

 

На място са представители на областно пътно управление, както и служители от пътноподдържащата фирма. В момента се работи по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката. Трафикът е ограничен, като се пропускат само идващите от София посока Монтана, а тези, които пътуват към София се отбиват от "Пътна полиция".  Преди село Бързия табелите все още за отваряне на прохода не са променени. Актуална информация за ситуацията може да се намери на сайта на АПИ.

 

Има информация и за паднали дървета по-нагоре в прохода. Част от тях са разчистени, а след като проблемът със свлачището на река Бързия бъде отстранен, тежката техника ще мине по цялото било, за да отстрани всички възникнали проблеми и препятствия. Кога ще се отвори прохода не е известно, но на този етап той остава затворен.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени