Увеличават броя на паркоместата в Монтана

Зелената система на град Монтана заема обща площ от 1 297 544 кв.м или 53% от територията на града

Община Монтана
Община Монтана Източник: Zonanews
Местата за паркиране в Община Монтана ще бъдат с 28 повече. Това, стана ясно след проведено обществено обсъждане за промяна предназначението на терен в непосредствена близост до блок "Геолози" в Живовския квартал, съобщават от пресцентъра на Община Монтана. Мястото по план е предназначено за озеленяване, но на него няма дървета. Преди три години площта от малко над 800 кв. метра бе разчистена от незаконни гаражи. Сега на близо половината от нея ще бъдат обособени паркоместа. Другата половина от терена ще остане със същото предназначение за озеленяване.
 
Зелената система на град Монтана заема обща площ от 1 297 544 кв.м или 53% от територията на града. Така са осигурени минимум 18 кв.м обществени озеленени площи за широко и специфично ползване на всеки жител.
 
В квартал 56, където се намира обсъждания терен, зелените площи заемат обща площ от 6 234 кв.м. Те са 0.8% от зелената система на града. Отделянето на 467 кв. за паркинг ще намали с 0.005% зелените площи на град Монтана, което е несъществена промяна, според експертното становище от ландшафтния архитект Веселина Заркова – Владимирова.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени