Задържаха мъж в Лом по време на спецакция срещу търговията с гласове

Образувано е досъдебно производство срещу Георги Георгиев и Сеферин Йорданов

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Полицията в Лом задържа мъж за участие в търговия с гласове. Домът на 56-годишният Сеферин Йорданов и неговият син - 30-годишният Георги Георгиев, в село Якимово е бил проверен по време на специализирана полицейска операция за противодействие на купуването на гласове във връзка с предстоящия парламентарен вот, проведена във вторник. 

 

По време на проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети 2 бр. бележници с изписани в тях лични данни на лица от района, информация за различни парични суми и имена на политически партии. Георги Георгиев е задържан за срок до 24ч. по Закона за МВР. 

 

По време на проверката баща му - Сеферин Йорданов, не е бил на адреса. Установено е, че има регистрирано напускане на страната през ГКПП "Връшка чука", на 14.09.22г. Мъжът е познат на полицията. Той е бил осъждан през 2013 година. По случая е образувано досъдебно производство.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени