Започнаха процедури за изграждане на депо за строителни отпадъци в Монтана

Теренът е 45 декара и се намира в землището на село Крапчене, до депото за твърди битови отпадъци и компостиращата инсталация

Теренът се намира в землището на село Крапчене
Теренът се намира в землището на село Крапчене Източник: Община Монтана
Община Монтана стартира процедура за промяна предназначението на земеделска земя за изграждане на депо за строителни отпадъци, съобщават от пресцентъра на местната администрация.
 
Теренът е 45 декара и се намира в землището на село Крапчене, до депото за твърди битови отпадъци и компостиращата инсталация. Земята е изцяло общинска и не се налагат очуждителни процедури, уточни Полина Живкова – гл. експерт "Устройство на територията" на проведеното общественото обсъждане.
 
В момента строителните отпадъци, които се генерират  в Монтана, се съхраняват на временна площадка. След изтичането на сроковете по необходимите процедури общината ще може да кандидатства по оперативна програма "Околна среда" за изграждане на модерно депо за строителни отпадъци, където те да могат да се рециклират и повторно използват.

Още от "Монтана"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени