Жена от Вършец даде 69 500 лв. на телефонни измамници

Бум на телефонните измами в областта имаше в периода 2015-2020 година

Телефонна измама
Телефонна измама Източник: Zonanews

59-годишна жена от Вършец е била въведена в заблуждение, че помага на мъж да си плати съдебни разноски по уж предизвикана от него пътна катастрофа в чужбина и е дала 69 500 лева на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

 

В периода от 14 септември до 4 октомври 2023 година потърпевшата била заблуждавана от неизвестен мъж, че му помага по водени срещу него дела. Тя изтеглила четири кредита от различни финансови институции на обща стойност 69 500 лева. Всичките пари тя предала на два пъти на непозната жена, направила и два превода чрез дружество за онлайн транзакции.

 

След това връзката с нея, която била извършвана чрез телефонни обаждания и видео разговори, както и чрез приложения за интернет комуникация, била прекратена. След като дълго очаквала поредното обаждане, но такова нямало, на 6 декември жената подала жалба в полицията.

 

По случая е образувано досъдебно производство по член 210 от Наказателния кодекс. От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че дадената при поредната телефонна измама в Монтанско сума е рекордна за региона в историята на подобни престъпления.

 

Бум на телефонните измами в областта имаше в периода 2015-2020 година, когато щетите достигаха до 250 000 лева на година, а измамите до 100. Тогава имаше случаи на дадени наведнъж до 40 000 лева.

Още от "Монтана"

Последни новини

Най-четени