Над 180 млади театрали от цялата страна се включват във фестивала "Малкият принц" във Велико Търново

Целта на форума е да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави възможност за сценични изяви и театрални срещи

Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов"
Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" Източник: Wikipedia

Над 180 млади театрали от цялата страна се включват във фестивала "Малкият принц", който започва днес във Велико Търново, съобщава БНР. В афиша на 15-ото издание на младежкия театрален фестивал са включени 17 спектакъла на детски и юношески театрални школи от страната в две възрастови групи. Целта на форума е да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави възможност за сценични изяви и театрални срещи. 


Представленията са с вход свободен и ще се играят на сцените на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново от 7 до 9 май. Председател на журито е актрисата Йоана Буковска, а в състава му са актьорите Николай Априлов и Тони Минасян, режисьорът Станимир Трифонов и писателят Емил Андреев.


Всички прояви са съобразени с противоепидемичните изисквания, посочиха организаторите от Община Велико Търново и Народно читалище "Извор – 1873" в село Самоводене.  

Още от "Региони"

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени