Направиха нова детска прощадка в бургаския комплекс "Изгрев"

Стартира и изграждането на паркинг за 100 автомобила

Новата детска площадка в к-с "Изгрев"
Новата детска площадка в к-с "Изгрев" Източник: Община Бургас

До края на тази седмица трябва да приключат строително-ремонтните дейности по изграждането на детска площадка между бл. 39 и бл. 40 в комплекс "Изгрев", съобщават от Община Бургас. В момента монтират съоръженията за игра, поставят се и пейки за родителите, бабите и дядовците, които да си почиват на тях и да наглеждат своите наследници.


В непосредствена близост, между 38 и 39 блок, стартира и изграждане на паркинг за 100 автомобила. Там ще бъдат изпълнени още ново осветление и алейна мрежа с подходи към входовете на блоковете. Максимално се запазва съществуващата растителност.

 


Община Бургас изпълнява тези дейности след подаден от местните жителите, съгласуван и одобрен проект по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица".

 

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

 

 

Още от "Региони"

Последни новини

Най-четени