Николай Нанков: По времето на ГЕРБ държавата и общините бяха партньори

Те бяха посрещнати от кмета на града Иван Грънчаров

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: ПП ГЕРБ

ившият регионален министър Николай Нанков откри поредна спортна площадка - за футбол в град Луковит. На събитието присъстваха Георг Георгиев, Иван Миховски и Цветелина Борисова, както и кмет на града Иван Грънчаров.

 

"Поговорих си с публиката на първия мач. За кметуването на Иван с добро се говори, направено е много и все важни, полезни за хората проекти", заяви Нанков.

 

"Държавата и правителствата на ГЕРБ помагаха, защото общината тук не само искаше, а беше партньор в работата", посочи той.

 

"Тук беше саниран първият жилищен блок в областта, после още, енергийни мерки са въведени в болницата, в детската градина и училищата, изградиха се спортни и детски площадки, обнови се градският площад, преустрои се болницата, укрепи се свлачище, ремонтира се най-голямото училище тук, началното училище и детската градина са разширени. Ремонтирана е над 70% от уличната мрежа в град Луковит. Асфалтирани са улици в селата Торос, Дерманци, Ъглен, Тодоричене, Петревене, Дъбен, Пещерна, Бежаново и Карлуково, както и част от общинските пътища с различни финансови инструменти", припомни бившият регионален министър.

 

По думите на Нанков жителите на Луковит уважават кмета си и му се доверяват.

 

"Днес се радват на новата придобивка", каза той и допълни, че на откриването е пожелал винаги е пълно с млади хора, които спортуват.

По-рано днес в Троян той участва заедно с Георг Георгиев и Иван Миховски на ритуалното запалване на казана за варене на ракията, "която е прославила града навсякъде по света и която отваря и заключени врати".

 

Нанков припомни, че по-време на управлението на ГЕРБ са били изпълнени много реформи в града:

"И вход-изходите на града, и шосейният мост над р. Бели Осъм, и санираните сгради и още много други обекти, случили се благодарение на нашата работа и възможностите, които създаваме пред общините", посочи Нанков. 

 

Още от "Региони"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени