Нов тип абонамент в зоните за платено паркиране в Габрово

Цената на месечния абонамент ще е 60 лв. с ДДС. Предвидена е отстъпка при предплащане в брой - 5% за 6 месеца и 10% за 1 година

Община Габрово
Община Габрово Източник: Община Габрово

Общински съвет Габрово прие изменение и допълнение на "Наредба за реда за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Община Габрово", съобщават от местната администрация. Промените се отнасят до регламентирането на нова услуга "Месечен абонамент за райо". Целта на новата услуга е да се разшири кръгът от ползватели на зоните, като се осигури достъпно и удобно ползване на платените места за паркиране.

 

Въвежда се режим на паркиране на ППС "МЕСЕЧЕН АБОНАМЕНТ ЗА РАЙОН", като лицето, заплатило за същия, може да паркира неограничен брой пъти и време в рамките на един избран от него район. Цената на месечния абонамент ще е 60 лв. с ДДС. Предвидена е отстъпка при предплащане в брой - 5% за 6 месеца и 10% за 1 година.

 

 

От общината допълват, че услугата ще може да се ползва чрез подаване на заявление, в което се посочва регистрационен номер на автомобила, за който ще се прилага абонаментът. Документи ще се приемат в сградата на Община Габрово след 15 март.

Още от "Региони"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени