Нови 75 контейнера за разделно събиране са поставени в още 4 населени места на община Велинград

Това се случва година след поставянето на 153 съда за разделно събиране на територията на града

Контейнери за отпадъци
Контейнери за отпадъци Източник: Община Велинград
Година след поставянето на 153 съда за разделно събиране на територията на града, с трите цвята контейнери бяха снабдени и още 4 по-големи населени места в общината. Общо 75 нови съдове за рециклируеми отпадъци бяха предоставени по договор от "Екопак –България".
 
В село Драгиново са 15 точки, на които са разположени по три - жълт, син и зелен контейнер, съответно за метални и пластмасови, за хартиени и картонени и за стъклени отпадъци, подлежащи на рециклиране. В село Света Петка съдовете са на четири места, в селата Грашево и Пашово на по 3.
 
Нека заедно се грижим за природата чрез разделното събиране на отпадък, който може да бъде преработен, призовават от общинския пресцентър.

Още от "Региони"

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Фермерският базар във Враца отново ще посрещне десетки производители от цялата страна

В изложението ще откриете различни млечни, месни и пчелни продукти, ръчно изработени стоки, сезонни плодове и зеленчуци, сувенири, както и специални селекции вина и ракии

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени