Община Сливен планира инвестиции във Военния стадион и Колодрума

По-рано тази седмица беше приет бюджета на общината за 2021 г.

Стефан Радев, кмет на Община Сливен
Стефан Радев, кмет на Община Сливен Източник: Община Сливен

Община Сливен преджида бъдещи инвестиции по обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрума, обяви пред журналисти кметът Стефан Радев.

 

"В момента работим по задания за изготвяне на проекти за тези два спортни обекта и се надявам скоро да можем да обявим конкурс за проектни предложения", заяви още кметът. Той посочи, че и двете съоръжения предлагат различни възможности за експлоатация, като даде за пример терена на Колодрума, който освен като спортен обект, може да се използва и за лятна сцена за провеждането на различни мероприятия.

 

"От друга страна, Военният стадион също може да бъде многофункционален, заради голямата площ на терена", допълни Стефан Радев.

 

По-рано тази седмица беше приет бюджета на общината за 2021 г. Финансовият документ предвижда ръст в много от сферите, в които Общината оперира, като най-значителното увеличение е свързано с продължаващата политика на Правителството за повишаване на доходите на работещите предимно в здравната и образователната сфера, както и за възнагражденията на администрацията. Не са фиксирани съществени изменения в приходната част, а от гледна точка на разходната Бюджет 2021 е "по-спокоен" заради старите задължения повечето, от които са погасени през 2020 г. През настоящата година ще бъдат изплатени и стари задължения към доставчици от по-предходни мандати. Предвиждат се сериозни инвестиции в направленията, свързани с общинската инфраструктура и екологичния транспорт.  Сериозен ръст се отчита и в средствата, предвидени за спортната инфраструктура, предвидени са буфери от финансови запаси, които да гарантират, че Община Сливен ще продължи да изпълнява функциите и заложените цели.

Още от "Региони"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени