Община Стара Загора участва в Европейска индустриална седмица

Темите на форума ще бъдат насочени върху ускорената зелена и цифрова трансформация на града

Община Стара Загора
Община Стара Загора Източник: Zonanews

От днес до 25 февруари Община Стара Загора ще вземе участие в Европейската индустриална седмица 2021 година. Темите на форума ще бъдат насочени върху ускорената зелена и цифрова трансформация на града, както и върху променящата се глобална конкурентна среда в контекста след COVID-19, съобщават от местната администрация.

 

Събитието ще се провежда онлайн платформата "Zoom" и в него участие ще вземат кметът на община Стара Загора Живко Тодоров,  Симеон Дянков - икономист, вицепремиер и министър на финансите в период от 2009-2013, Лиляна Павлова - заместник-председател на Европейската инвестиционна банка. Във форума участие ще вземат още представители на Международния валутен фонд, Министерство на финансите, Фонд на фондовете, Министерство на енергетиката, Министерство на труда и социалните политики и други.

 

Дните на индустрията на ЕС са водещо ежегодно събитие в Европа, посветено на промишлеността и европейската икономика. Събитието е основна платформа, включваща широк кръг от партньори за обсъждане на индустриални предизвикателства в областта на промишлеността. През последните години Европейската комисия организира Дните на индустрията на ЕС като възможност за заинтересовани страни, граждани и бизнес да се включат в този диалог, за да се гарантира, че политиката на европейско, национално, регионално и местно ниво ще отразява всички интереси, и ще създаде условия на европейската индустрия да осигури работни места, растеж и иновации в Европа.

Още от "Региони"

Последни новини

Най-четени