Наситена фолклорна програма във втория ден от събор "Драгиново - 2024"

Участниците бяха оценявани от компетентно жури

Наситена фолклорна програма във втория ден от събор "Драгиново - 2024"
Наситена фолклорна програма във втория ден от събор "Драгиново - 2024" Източник: Община Велинград
Вторият ден от III Национален фолклорен събор "Драгиново-2024” бе изпъстрен от носиите и изпълненията на над 500 участници от различни краища на България.
 
На сцената на централния площад в с. Драгиново се изявиха певци, танцьори, самодейни групи, клубове и ансамбли за изворен фолклор от: Боримечково, Бачево, Черногорово, Фотиново, Лозен, Септември, Драгор, Буйново, Гоце Делчев, Плетена, Дорково, Склаве, Юруково, Якоруда, Лъжница, Първомай, Велинград, Пашови, Грашево и Сърница.
 
Участниците бяха оценявани от компетентно жури в състав: председател - Наталия Рашкова, етномузиколог, доктор по изкуствознание, доцент в Института за етнология и фолклористика в Етнографски музей при БАН; Евгения Грънчарова, доктор в Института за етнология и фолклористика в Етнографски музей при БАН и Надежда Кутева, художник-фолклорен изследовател.
 
Всички участници в програмата получиха грамоти и плакети. Местните майстори - готвачи приготвиха традиционните за селото кешкек и халва, а всеки присъстващ можеше да види как се готвят и да опита вкуса им.

Още от "Пазарджик"

Японската корпорация Тошиба ще съдейства на България за максимално бързо възстановяване работата на ПАВЕЦ "Чаира"

Сътрудничеството между български и японски компании за постигане на енергийна трансформация в нашата страна бе една от централните теми

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени