51-ви Велинградски празници на културата "Велинград-благословен и вечен"

Те ще бъдат открити официално на 6 юли, когато е и Денят на Велинград

 51-ви Велинградски празници на културата "Велинград-благословен и вечен”
 51-ви Велинградски празници на културата "Велинград-благословен и вечен” Източник: Община Велинград

Тази година емблематичните "Велинградски празници на културата" ще бъдат открити официално на 6 юли, когато е и Денят на Велинград. За 51-ви път централният площад "Николай Гяуров" ще бъде сцена на различни изяви от 5 до 20 юли включително. Програмата ще започне от 5 юли с Шоу на Представителен духов оркестър с мажоретен състав "Димитър Мечев" и гостуващ духов оркестър.

 

Денят на Велинград, 6 юли, според предварителната програма, ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, а след нея ще посрещнем теснолинейката за традиционното пътуване "С малкия влак в деня на Велинград", организирано от   гражданско сдружение "За теснолинейката". От 18:45 часа Представителен духов оркестър и мажоретен състав "Димитър Мечев", заедно с формация "Тъпанджии" ще поведат официалните лица, граждани и гости на града до пл. "Николай Гяуров", където талантливите ни самодейци ще изнесат празничен спектакъл "С Велинград в сърцето". Гост участник в първия ден от празниците ще бъдат Дара, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".

 

Сред акцентите в програмата са концертите на обичаните от всички: Криско, Дивна, Папи Ханс, Тони Димитрова, Стоян Захариев, Ивелина и Велислава Костадинови, FYRE и ансамбъл "Тракия". В рамките на 24 дни Велинград ще се превърне в център на културата, в който ще се изявят както популярни български звезди, така и множество млади местни таланти. Община Велинград е предвидила събития за всички възрасти.

 

Част от тях са: пленер "Велинград-музика и багри", детското "Синьо лято", литературни вечери, изложби, лятно училище "Да съхраним красотата на миналото"- дърворезба, грънчарство и тъкачество. Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград. Организаторите запазват правото си програмата за Велинградски празници на културата – 2024 г. да бъде актуализирана и променяна. Цялата програма за празниците може да видите  ту

Още от "Пазарджик"

НЕК стартира обществена поръчка за два нови хидроагрегата в ПАВЕЦ "Чаира"

Подмяната на хидроагрегатите на база на модерни високотехнологични решения ще гарантира дългосрочната устойчива работа на централата и ще подобри сигурността на електроенергийната система, заяви министър Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени