Бойко Борисов: С оставката на Цацаров ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ (НА ЖИВО)

Бойко Борисов отново е на посещение - този път в село Грашево, община Велинград, където ГЕРБ е помогнала за ремонт на джамията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в село Грашево
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в село Грашево

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е на посещение - този път в село Грашево, община Велинград. С него е бившият външен министър и народен представител от района Екатерина Захариева и бившит зам.-министър на енергетиката и депутат Жечо Станков. Местни хора благодарят за дарението за строеж на местната джамия – 30 000 лв. Започвайте проекта, отговори им Борисов и обеща да помогне на местните и за гробищен парк. "Благодарим на г-н Борисов, че се отзова на момента, парите вече са по сметките , за да се изпълни ремонта", заявиха хора от селото. 

 

Запитан за оставката на Цацарова, лидерът на ГЕРБ посочи, че от една страна ще си отдъхнат кметовете от ГЕРБ. Не може да не ви прави впечатление, е  КПКОНПИ е само в Бургас, Поморие, Стара Загора, Враца, Луковит, където са кметове от ГЕРБ и в нито едно кметство на ДПС, на БСП, нито на ИТН, нито при Да, България", обърна внимание Борисов. На въпрос дали поддържа контакт с Цацаров, Борисов отговори - "Не". 

 

На въпрос как ще кометира протеста, Борисов заяви: "Винаги сме били за възможно най-голяма ваксинация, зелен сертификат веднага, за всички, не подкрепяме отсрочката на МС".

 

"Който се ветрове, после жъне бури. Същите хора от "Възраждане", когато вървяха до Радев бяха готини. Те са друга партия, имаме различни тези, направили си протест и станаха лоши. Защо преди 1 година не бяха?Не бъдете на 112 място, а извадете кадрите преди една година и вижте кой протест е по-мирен", добави Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ каза, че "изявлението на премиера, че иска да сложи свои хора в прокуратурата ме кара да бъда внимателен. Искам да видя закони. Нито една законодателна инициатива нямат досега. Но вече чегъртат и хората на Радев - в Хасково, например. Пътят на Копринката е затворен, готви се друг път"

 

Досега Жечо Станков ми каза, че не са приети предложенията да се реши проблема с тока и енергията, добави Борисов. "Правиха КСНС , за да приемат нашия договор, правиха щаб, за да потвърдят нашите мерки, но не казват как ще ги финансират. България е един от най-големите транзитьори на газ, благодарение на нашето управление", категорично каза бившият премиер. 


Лидерът на ГЕРБ коментира и чутовния скандал в спорта от вчера. "Това, което се случва в спорта – защо никой не им държи сметка. Да кажеш, че в гимнастиката са лакеите на мафията - тези хора си мислят, че са още в предизборна кампания. Нещо повече – премиерът застава зад министъра на спорта. А вечерта Кръстникът се обади на мафията и всичко е мир и любов. Това ли ми е грях – че 20 000 деца викат в Арена Армеец, гледайки шампионките. Имам отговор кой е Кръстникът - не е от опозицията. Седи високо и раздава заповеди", допълни още Борисов.

 

Под  нивото ми е да се занимавам с вътрешния министър. Господ гледа и на всеки ще раздаде заслуженото. Вместо да се занимават с цената на тока, когато е платежа на фактурите за бизнеса. Вече имаме ликвидна криза на бизнеса да си плати сметките и на търговците, добави той.

Знам, че в нашата конституция, която се нарушава от управляващите много често, всеки българскигражданин дали е с различен етнос или произход, има еднакви права. Затова малцинства в България няма. Ако българското правителство говори по тема малцинство, би трябвало да излязат и да отговорят какво правят за македонското малцинство, призова Борисов.

Президентът се държи като горна камара на парламента, събира ги, дава им указания. Стигна се дотам премиерът чак на другия ден да даде изявление, да остане без възможност да се изкаже след КСНС, посочи Бойко Борисов. 

 

А този ПР как ви се кара вчера, леле майко, как може да допуснете това, директивата е да се мачка ГЕРБ, как така ще питате в коя лаборатория е изследван Никола Минчев, иронично се обърна лидерът на ГЕРБ към журналистите. 



Още от "Пазарджик"

Последни новини

Най-четени