Бойко Борисов в Пазарджик: Финансите на държавата са в трагично състояние заради този тригодишен спазъм, този кошмар, този хаос, който самите българи се причиниха (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ представя в Пазарджик кандидат-кметовете и общинските съветници

Бойко Борисов в Пазарджик
Бойко Борисов в Пазарджик Източник: Скрийншот/Facebook

Бойко Борисов е в Пазарджик тази вечер, където ГЕРБ ще представи кандидат-кметовете и общинските съветници. В началото на събитието думата взеха лидерите на местните структури на ГЕРБ като изтъкнаха постигнатото по време на управлението на кабинета "Борисов" и отбелязаха, че правилният избор е залог за стабилни общини, области и оттам - просперитет на държавата. 

 

Бойко Борисов в Пазарджик
Бойко Борисов в Пазарджик Източник: Скрийншот/Facebook
Никола Белишки, кмет на Панагюрище
Никола Белишки, кмет на Панагюрище Източник: Скрийншот/Facebook

Никола Белишки, кандидат от ГЕРБ за четвърти мандат за кмет на Панагюрище заяви, обръщайки се към Бойко Борисов: "Стига толкова! Господин премиер, време е да си заемете мястото в Министерски съвет, да им дръпнем килимчето и да вземем в ръцете си бъдещето на България".  

 

Към думите му се присъедини и кметът на Велинград Костадин Коев: "Когато държавата беше на автопилот, ние, местната власт, бяхме държавата. Пълна мобилизация на тези избори! Излизаме и мачкаме!".

 

Кметът на Велинград Костадин Коев
Кметът на Велинград Костадин Коев Източник: Скрийншот/Facebook

Кандидатът за кмет на Пазарджик Тодор Попов заяви, че всяка община в областта е променена към по-добро  благодарение на упорития труд, добрите екипи на местната власт: "Малко хора си дават сметка какви усилия са това, колко неща трябва да балансираш, да устояваш, да убеждаваш, да привличаш съмишленици, да гледате в една посока. Благодаря на колегите от Пазарджик, защото те са били до мен. Всичко това, което сме постигнали, сме постигнали заедно с общинските съветници от ГЕРБ. Време бееш да се съберем", заяви Тодор Попов.

 

Тук, в нашата община, в Пазарджик сме нормални...Тук обичаме жените, надяваме се и жените да ни обичат. Тук сме за нормални неща. Имаме си християнски ценности, от нашите баби и дядовци. Затова, благодаря. Тази година за пръв път ще имам удоволствието да бъда подкрепен от ПП ГЕРБ. И аз ценя това", подчерта Попов. 

 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов
Кметът на Пазарджик Тодор Попов Източник: Скрийншот/Facebook

Ние трябва да победим убедително, добави кандидатът за кмет на Пазарджик. Ние сме всичко онова, което ни прави българи, отговорни и работещи хора, което ни дава самочувствие и съм сигурен, че хората ще го оценят. Всичко в този живот е отношение, ние никога не сме спирали да имаме добро отношение към хората, каза Тодор Попов. 

 

Никакво отпускане, на педала здраво, всички трябва да стигнем до колкото може повече хора, да ги убедим, че нашите решения са най-верни и после могат да разчитат на нас, каза още кандидатът за кмет на Пазарджик. 

 

През тези години винаги сме се отнасяли към кметовете без да се ръководим от коя партия са. И затова мога да кажа, че в огромната си част всички тези хора с носталгия си спомнят за това време. Защото трудни мандати, но аз като ги гледам и си спомням колко неща сме направили - спорили сме, за Пазарджик важи, за Белово, за всеки един град, Стрелча, Панагюрище. Това каза в началото на изказването си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Навсякъде детски градини, пътища. Това са стотици кметове, аз в един момент не знаех кой е мой, кой - не. Сега спряхме да зареждаме и от екипа на световната легенда в кикбокса Бадр Хари ме разпознаха и дойдоха да се снимаме. И къде отиват - в Бургас, в "Арената" на спортно събитие. Ако не бяхме ние щеше ли да има зала "Арена" - в Бургас, в Русе, в Шумен. 

 

Финнасите на държавата са в трагично състояние. Три години този спазъм, този кошмар, този хаос, който самите българи се причиниха - от една средноразвита европейска държава, да водим сега битка за Плана за възстановяване, териториалните планове, просто защото в бюджета няма пари. 

 

 

Когат ГЕРБ управляваше всички еврофондове работеха. Когато БСП идваше - еврофондовете спираха. Три години едно нещо не са направили нашите опоненти! Сега Пазаржик щеше да има околовръстно, защото ги няма парите, пред вашите очи, докато лъжеха, че ГЕРБ краде по 10 млрд. на година. За три години - 30 млрд. - къде са сега? Или пишете това, или пишете, че са лъгали - това би било обективна журналистика, възмути се бившият премиер. 

 

"Най-добрата социална политика беше санирането. Какво стана? Къде ви е санирането? За това сме си виновни всички ние, българите. Какво направихме преди три години?!", каза още Борисов. "Сега има надежда, че това е някакъв лош сън. Ще дойде ротацията и ще се оправим. Но парите ги няма, Тодоре", обърна се Борисов към кмета на града Тодор Попов.

 

Отивам на кампания без никакъв оптимизъм, защото знам какви са възможностите, добави Борисов. После мина на темата за миграцията. "Преди три години - нула миграция. Премиер на Англия идва да гледа как става. Три години - и ликвидираха всичко", каза Борисов.

 

И пак се върна на вътрешнополитическите дела. "Като говори Тодор (кметът на Пазарджик критикува остро ПП - ДБ) искам да го спра, защото говори за нашите некоалиционни партньори", каза Бойко Борисов. 

 

Още от "Пазарджик"

Стартира кампанията "Следи от изчезване", която цели да запознае обществото със застрашените от изчезване видове в Бълга

Велинград ALCALIA за пореден път се ангажира с мисията си да подпомогне опазването на екологичното разнообразие в българските планини, като споделя ценна информация как можем да запазим естествените им местообитания

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в РИК-Пазарджик, Екатерина Захариева отново е водач

В регистрираната пълна листа място намират познати и изтъкнати лица от партията на общинско и областно ниво, както и представители на гражданската квота – всеки от тях с доказана експертиза и опит

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени