Бойко Борисов в Пазарджик: "Промяната" ни донесе 15 млрд. дупка в бюджета и разединен народ (ВИДЕО)

ПП са нагли. Искат да ги подкрепим безусловно, добави лидерът на ГЕРБ

Транспарантът в залата в Пазарджик
Транспарантът в залата в Пазарджик Източник: Скрийншот/Facebook

"Промяната" ни донесе 15 млрд. дупка в бюджета, разединен народ, липсваща политическа класа. ПП са нагли. Искат да ги подкрепим. Искат да управляват, а ги видяхме какво могат. Излизат и казват - ние вдигнахме пенсиите. Какви пенсии, инфлацията ги изяде. Веригите ни грабят всеки ден, държавата е разграден двор. Вече не е нужно да е стабилно правителствто, поне да е редовно.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пазарджик, където продължава предизборната му обиколка. В залата имаше повече от 600 човека, които го посрещнаха с огромен транспарант: "Бойко, Пазарджик те обича!".

 

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот/Facebook

Истински съм натъжен, защото след 2-ри април първият въпрос, който ще се постави е пак за оковръстното (на Пазарджик). Две години този лош сън не се оправя само като си измиеш очите. Министерството на финансите трябва да покаже огромните дупки, които зеят в бюджета, започна изказването си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Сигурно сте дошли да чуете нещо оптимистично, защото в магазините не сте видели, обърна се към множеството Борисов. Той се спря на цените на горивата и посочи, че от бедните българи за всеки литър гориво е взиман по 1 лев и парите са изтичали в Русия. Какъв Шенген, всеки ден ловят мигранти, мина на друга тема бившият премиер.

 

Войната помага страшно на България, колкото и да е цинично, каза той, оборвайки тезата на ПП, че войната е основната причина за инфлацията. Ние печелим от износа на ток и на оръжие, посочи той. Борисов обърна внимание, че то всеки ден е в някой град, докато Кирил Петков кара ски и ПП не правят кампания.

 

Над 15 милиарда отива дупката в бюджета. Разединен народ, мразещи се хора, никаква политическа класа, подчерта бившият премиер. "Вие разбирате ли колко са нагли тези хора? Искат да ги подкрепим. Искат да управляват, а ги видяхме какво могат. ПП са нагли - не идват. Вече не е нужно да е стабилно правителствто, поне да е редовно", продължи Борисов.

 

И ние като политическа класа не мислим дали ще оцелеем. Аз имам право - три пъти съм бил премиер, посочи Бойко Борисов. Те били младите? Младите са при нас! Наско Атанасов - млад?! Излизат и казват - ние вдигнахме пенсиите. Какви пенсии, инфлацията ги изяде, продължи да се възмущава лидерът на ГЕРБ.

 

Бях във Враца, Монтана, Плевен, няма пътища, няма инвестиции, няма държавна политика, разказа той. Много е тежко и разчитам вие да ни изкарате, за да поемем ангажимент. Никой не знае като нас как функционира държавата. В момента всички колелца са или спрели, или уплашени и няколко медии, които от сутрин до вечер намилат едно и също - инфлацията била от войната. А че отишли и купили скъп газ, че газът е 100 лв., а ние харчим по 300 за газ.", добави бившият министър-председател.

 

"Но тъжното е, че и вие ходите по магазините. Не се ли впечатлявате, че никой освен нас не прави кампания", попита реторично Борисов. "Все някой ще се изправи и ще пита тези момчета от ПП защо всичко е наше - млякото, олиото, работниците... а всичко е скъпо, за каква война става въпрос, няма такова нещо, отсече той. Грешен ъгъл, лек ден, довиждане, чао - това сте вие, така задавате въпроси на ПП и Кирил Петков", заяви експремиерът.

 

Родопите трябва да ги държим като зеницата на окото си и бюджет да има за Северозапада, това трябва да държим. Сутринта ми правят дебати за Еврозоната. Абе, сладкиши, в деня, в който ви вкарах в чакалнята на Еврозоната, те ми излязоха на протест. Сега щяхме да сме вече там, припомни Борисов.

 

И изтъкна: Може да сме били грешни, но сме си вършили работите. А тук караш толкова време покрай игрища и стадиони, преди това магарета пасяха там, завърши речта си пред стотици пазарджиклии Борисов.

 

Листата на ГЕРБ-СДС в областта е предвождана от бившият външен министър Екатерина Захариева. Хората, когато чуят Промяна, знаят, че е за лошо. Тия момчета направиха така, че да те е срам да си завършил Харвард. Това каза пред събралото се множество кметът на Пазарджик Тодор Попов.

 

Кметът Тодор Попов
Кметът Тодор Попов Източник: Скрийншот/Facebook

Едни млади хора, които са носили папки от съда да кантората искат да управляват - ама те нямат експертизата. Ама ъгълът им бил грешен, ама не знам какво. В политиката, спорта и в любовта са резултативни дейности, с тях постигаш резултат. Две години държавата няма бюджет, вече свикнахме. Ние няма да имаме бюджет и до края на годината, възмути се Попов.

 

Аз ако управлявах така, щяха два пъти да ме обесят пред общината, отсече той. Искаха да ме изкарат наркоман и пияница, но аз 10 години съм бил адвокат - не на мен тия. После ми дойдоха данъчни и институции и ми поискаха 10 документа, 9 от които са на страницата на общината, и това са години наред, оплака се Попов.

 

Той изтъкна, че повечето от хората в листата на ГЕРБ са местни и имат необходимата експертиза. "Познават ни проблемите, знаят си региона. Иначе дошли от не знам си къде си. Те не могат да кажат половината общини в областта, а проблемите ще ни решават", каза още Тодор Попов.

 

"Аз и Бойко го познавам, и Делян го познавам. Приятели са ми, да се отказвам от приятелите си, ли?, попита риторично кметът. Важно е кой пръв раздава картите. Трябва да се взимат правилните решения, защото след няколко пъти погрешни решения - отиваш в батака веднага. Затова ще подкрепим нашите приятели и тези политики, които смятаме за важни - и за нашия регион, и за държавата. И накрая, ако всичко е точно - една спортна зала ни трябва, каза в заключение кметът на Пазарджик.

 

Уважение трябва да има, за доверието на хората трябва да се работи всеки ден, заяви Тодор Попов. Дай, Боже, да има правителство, защото много ни трябва, завърши кметът.

 

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева Източник: Скрийншот/Facebook

На трибуната излезе водачът на листата на ГЕРБ-СДС за района Екатерина Захариева с думите: "Промяната" не дойдоха в България да направят нещо. С това, че са се върнали в България те отблъскват хората, защото ние не сме си тръгвали. Време е да се върнем, за да може България отново да бъде фактор, да спрем този безумен ръст на цените".

 

От две години е пълно безвремие. Когато няма държава, всеки прави каквото си иска. Очакваме на 2 април да бъдем първи с много и отново да направим всичко възможно да формираме правителство. да поставим България отново на картата, каза още бившият външен министър.

 

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени