Допълнително финансиране за изграждането на 3 детски градини във Велинград

Всяка една детска градина ще е с капацитет до 50 места

Допълнително финансиране за изграждането на 3 детски градини във Велинград
Допълнително финансиране за изграждането на 3 детски градини във Велинград Източник: Община Велинград

Община Велинград защити допълнително финансиране от Министерството на образованието и науката за започналото през 2023 година изграждане на три нови детски градини. С целевите средства от Министерски съвет и допълнително  отпуснатите от МОН, които са в размер на 4 137 500 лева, ще бъдат цялостно завършени и оборудвани новоизградените детски заведения в селата Грашево, Кръстава и Света Петка. 


В момента децата там се обучават в стари и морално остарели сгради. Новите ще отговарят на всички съвременни изисквания и удобства. Всяка една детска градина ще е с капацитет до 50 места. 


С реализиране на тези проекти община Велинград ще осигури здравословна физическа среда за отглеждане, възпитание и обучение на деца в детските ясли, както и достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст в по-голяма близост до местоживеенето им. 


Крайният срок за изпълнение и отчитане на дейностите е 31 декември 2027 г.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени