Екатерина Захариева: Очевидно има друг тип задкулисна договорка, в Пазарджик всички се обединиха срещу кандидата, който ние подкрепяхме

Асен Василев не трябва да е финансов министър, добави тя

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева Източник: Zonanews

ГЕРБ спечели повече от половината областни градове. Всички се обединиха срещу кметовете издигнати или подкрепени от партията. Това каза по NOVA народният представител от ГЕРБ Екатерина Захариева.

 

"Очевидно има друг тип задкулисна договорка, в Пазарджик всички се обединиха срещу кандидата, който ние подкрепяхме", добави тя. Захариева даде пример с Габрово, където на втори тур ПП - партия с претенции, че е евроатлантическа, подкрепи кандидата на "Възраждане.

 

"ПП-ДБ не поискаха да направим коалиция, ние няколко пъти ги призовавахме да се подпише ясен механизъм за взимане на решения. Внасят се законопроекти, които са неподготвени добре. 90% от управленската програма не се изпълнява, което означава, че имаме сериозни проблеми. Трябва да има механизъм за взимане на решения. Научаваме неща от медиите, без да са съгласувани с нас", подчерта Захариева.

 

Тя допълни, че още от сформирането на правителството на всички е било ясно, че в него не бива да участват ярки политически фигури. "Всички се съгласиха с това. Изключение от това правило е единствено Асен Василев", подчерта Захариева.

 

По нейни думи той категорично не трябва да бъде финансов министър. "Василев не изпълнява собствения си финансов план, който сам предложи преди няколко месеца. Той държи партията си като заложник. Това бе единственото условие на ПП, което не подлежеше на промяна", каза още Захариева.

 

Според нея има сериозен проблем в две посоки по отношение на Бюджета. "Приходите не са реалистични, което ще увеличи дефицита, който ще стане 5.5%. Заложените проекти за Северна България са нула", добави народният представител.

 

Тя допълни, че без подкрепата на ГЕРБ Васил Терзиев е нямало да бъде избран за кмет на столицата. "Ние сме евроатлантическа партия", каза още Екатерина Захариева.

Още от "Пазарджик"

Главните прокурори на България и Турция - Борислав Сарафов и Бекир Шахин, откриха съвместен форум за противодействие на

Във форума участват магистрати от Върховна прокуратура, следователи от Национална следствена служба, представители на ГДБОП-МВР, ДАНС, както и прокурори от Република Турция

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени