Екатерина Захариева внесе предложение за увеличение на капиталовите разходи на общините от област Пазарджик

Всички предложени проекти са на ниво пълна готовност за реализация, подчертава още народният представител

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева Източник: МВнР

Народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС внесе предложение до председателя на Комисията по бюджет и финанси. Предложението включва искане от народния представител за увеличаване на капиталовите разходи предвидени за областта.


"Въпреки сериозните инвестиции в последните години, все още нуждите на общините са големи. Напълно неприемливо е капиталовите разходи за годината във всичките дванадесет общини в шестата по големина област да са само в размер на 8 632,5 лв.", посочва в предложението си Захариева.


В предложението са посочени и за кои конкретни и важни за общините проекти ще се изисква допълнително финансиране. Това са необходими за развитието на област Пазарджик ремонти, реконструкции и рехабилитации, а именно:
- Община Пазарджик – за ремонт на улици, бордюри, тротоари – 3 245, 6 лв.
- Община Белово за основен ремонт и реконструкция на помещенията за социален патронаж; ремонт и обновяване на читалищни сгради в кв. Малко Белово и селата Сестримо, Аканджиево и Момина клисура; ремонт на площадна пространство на с. Сестримо – общо 1 140,0 лв.
- Община Брацигово – реконструкция на водопроводната мрежа на с. Бяга – 2 423,0 лв.
- Община Велинград – проектиране и изграждане на нов водопровод и реконструкция на съществуващ от ПС "Клептуза" до шахта към ПСПВ Велинград – 2 423,0 лв.
- Община Лесичово – реконструкция и рехабилитация на част от вътрешната водопроводна мрежа на с. Боримечково, етап 2 – 1 942, 5 лв.
- Община Панагюрище – основен ремонт на поликлиниката и ремонт на Театър Дом-паметник – общо 2 200, 0 лв.
- Община Пещера – подмяна на ВиК мрежа и асфалтиране на ул. Симон Налбант – 2 000,0лв.
- Община Ракитово – изграждане на ВиК мрежа в града 9 650,0 лв.
- Община Септември – изграждане на пътна връзка с път I – 8 София – Пловдив и мостово съоръжение на отводнителен канал Семчин дере; реконструкция и благоустрояване на дворно място на ОДЗ Червена шапчица – общо 1622,5 лв.
- Община Стрелча – реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на четиринадесет броя улици с обща дължина  4305 м – 1679, 6 лв.

"Всички предложени проекти са на ниво пълна готовност за реализация", подчертава още народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС.


Екатерина Захариева посочи още, че средства за увеличение на капиталовите разходи ще има от приходите от събрани косвени данъци, защото оценката на правителството за нивото на инфлация е силно подценена и по мнението на ЕК и БНБ.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени